Warzywa są bardzo zdrowe i należy jeść je jak najczęściej. Nie wszystkie dzieci je lubią więc postanowiliśmy wyczarować z nich coś prostego i smacznego. W piątek 23.10 przynieśliśmy na lekcje gotowane
marchewki, pietruszki, selery, ziemniaki, soczyste jabłka, dorodnego pora, kukurydzę
konserwową i wiele innych warzyw. Nie zapomnieliśmy oczywiście o jajkach, majonezie i przyprawach. Przed wykonaniem sałatki umyliśmy starannie ręce. Wszystkie składniki pokroiliśmy w równą kostkę, wymieszaliśmy ze sobą
i doprawiliśmy do smaku odrobiną majonezu. Bawiliśmy się świetnie, pamiętaliśmy o bezpieczeństwie i ostrożności podczas krojenia warzyw.
Wyszło przepyszne danie! Sałatka jarzynowa. Każdy zna ją z domu, nasza jednak była wyjątkowa i najlepsza, gdyż przygotowana wspólnie i własnoręcznie.
Zajadaliśmy się, że aż „uszy się trzęsły”!